ua en ru

Рада має завтра прийняти держбюджет на 2014 рік, - Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров наголошує, що Рада завтра має розглянути проект державного бюджету на 2014 р. і прийняти його в цілому.

Верховна Рада України завтра, 16 січня 2014 р., має розглянути проект державного бюджету на 2014 рік і прийняти його в цілому. Про це сьогодні під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це бюджет соціальної стабільності і розвитку держави. Це наша гарантія, що ми за поточний рік поправимо справи в економіці і зможемо краще забезпечити наших людей всіма видами соціальних допомог в умовах світової кризи", - заявив Азаров.

Прем'єр також звинуватив опозицію в блокуванні прийняття державного бюджету 2014 р. і у дестабілізації ситуації в Україні.

"Я хочу, щоб всі громадяни усвідомили: це означає, що опозиція хоче перекласти на владу відповідальність за можливі затримки виплати підвищених зарплат бюджетникам, соціальних допомог матерям і дітям, інвалідам тощо, що обумовлено несвоєчасним прийняттям бюджету", - додав він.

Зазначимо, вчора, 14 січня 2014 р., опозиція з самого ранку заблокувала трибуну та президію Верховної Ради, вимагаючи відставки уряду та персональної відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Також опозиція виступає проти прийняття проекту держбюджету на 2014 р. в такому вигляді, як він зараз є.

Опозиція продовжила блокувати роботу Ради і сьогодні.