ua en ru

Рада повинна розглянути законопроект про Конституційне провадження на цьому тижні, - Луценко

Рада повинна розглянути законопроект про Конституційне провадження на цьому тижні, - Луценко Фото: Верховна Рада

Парламент також має розглянути законопроект про інклюзивну освіту

Цього тижня на розгляд Верховної Ради мають бути винесені проекти закону про Конституційному провадженні, а також законопроект про реалізацію права на інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявила представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президентом України був внесений на розгляд парламенту та визначений як невідкладний законопроект №6437, спрямований на реалізацію права на інклюзивна освіта дітей з особливими потребами. Прошу включити даний законопроект в цьому пленарному тижні", - заявила Луценко.

За її словами, також парламент має розглянути законопроекти №6427 Про Конституційний виробництва і №6232 і №6233, які передбачають зміни в низку кодексів для продовження судової реформи.

Нагадаємо, раніше спікер Ради Андрій Парубій заявив, що концепція проекту пенсійної реформи буде оформлена у проект закону після того, як її обговорять в парламенті, зокрема у комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики.