ua en ru

Рада дофінансувала проведення ЗНО на 30 млн гривень

Рада дофінансувала проведення ЗНО на 30 млн гривень Фото: Рада

Дофінансування буде здійснено за рахунок загальнодержавного резерву освітньої субвенції

Верховна Рада України (ВРУ) дофінансувала проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) на 30 млн гривень. Відповідний законопроект № 4524 "Про внесення змін до додатків № 3 та № 6 до закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо збільшення видатків на проведення зовнішнього незалежного оцінювання" підтримали 235 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Спочатку документ голосували за основу – його підтримали 230 парламентарів, після чого голова ВР Андрій Парубій запропонував голосувати його в цілому.


Зазначається, що дофінансування буде здійснено за рахунок резерву загальнодержавного резерву освітньої субвенції.

У пояснювальній записці необхідність такого дофінансування обґрунтовується тим, що після завершення реєстрації осіб, які бажають взяти участь у ЗНО-2016, потреба у бюджетних асигнуваннях для оплати праці педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців, залучених до проведення ЗНО складає 59 814,013 тисяч гривень. При цьому обсяг виділених на проведення ЗНО коштів складає 29 814, 013 тисяч гривень, що складає лише 49,8% від потреби.

Підкреслюється, що для вчасного укладання цивільно-правових договорів та розрахунків з залученими працівниками на ЗНО зазначені видатки необхідно передбачити на травень-червень місяці 2016 року.

Нагадаємо, 11 травня по всій Україні 132 тисячі абітурієнтів пройшли зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з математики.