ua en ru

Рада блокує більшість законопроектів, передбачених УА з Євросоюзом, - Мінгареллі

Рада блокує більшість законопроектів, передбачених УА з Євросоюзом, - Мінгареллі Фото: Хьюг Мінгареллі (РБК-Україна)

Велика кількість законопроектів не приймаються швидко і блокуються в Раді

Верховна Рада України (ВР) блокує багато законопроектів, прийняття яких передбачено Угодою про асоціацію з Європейським союзом (ЄС). Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам всім відомо, що велика кількість законопроектів не приймаються швидко і блокуються у Верховній Раді", - заявив Мінгареллі.

За його словами, у зв'язку з цим уряд і парламент повинні прийняти план дій по пріоритетам, які стосуються реалізації та впровадження Угоди про асоціацію. Відповідний документ щорічно повинен узгоджуватися Кабінетом міністрів і Верховною Радою.

У той же час в українському центрі європейської політики повідомили, що 1 грудня 2016 року до 1 листопада 2017 року Україна виконала тільки 10 з 86 зобов'язань, взятих згідно з угодою про асоціацію з Європейським союзом.

Нагадаємо, в кінці жовтня Мінгареллі заявляв, що Україна повинна виконати чотири умови для ефективного впровадження Угоди про асоціацію з Євросоюзом.