ua en ru

Рада 24 квітня розгляне питання обрання омбудсмена

Верховна Рада Україна (ВР) на пленарному засіданні, яке відбудеться 24 квітня 2012 р., першим питанням проведе вибори омбудсмена. Про це йдеться в розкладі ВР на пленарний тиждень 24-27 квітня, опублікованому на офіційному сайті Ради.

Відзначимо, на посаду уповноваженого ВР з прав людини внесено лише кандидатура Валерії Лутковської, проте, як повідомлялося раніше, профільний комітет ВР її кандидатуру не підтримав.

Депутати також планують внести до порядку денного сесії законопроект № 10355, що визначає механізм повернення вкладів Ощадбанку СРСР у розмірі 1 тис. грн. Відповідний проект закону про внесення змін до закону України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України" (щодо вдосконалення механізму повернення) був внесений урядом у ВР 18 квітня поточного року.

Також нардепи внесуть до порядку денного законопроект № 10272, який значно розширює повноваження першого віце-прем'єра. Проект закону про внесення змін до закону України "Про Кабінет міністрів України" (щодо визначення розподілу повноважень) був внесений Кабміном.

Крім того, у другому читанні нардепи розглянуть законопроект № 10281, який покликаний скасувати подвійне декларування фізосіб.