ua en ru

Рада 2 червня може розглянути частину законів щодо співпраці з МВФ

Рада 2 червня може розглянути частину законів щодо співпраці з МВФ Фото: Верховна Рада України

Підвищення пенсійного віку та продажу землі немає серед умов МВФ 

Верховна Рада України (ВРУ) має розглянути частину законів, необхідних для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) під час пленарного засідання у четвер, 2 червня. Про це 30 травня під час засідання погоджувальної ради ВРУ заявив голова фракції БПП Ігор Гринів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам доведеться розглядати ці закони, нам доведеться розглядати ці рішення і вже частину з цих рішень треба буде розглядати у цей четвер",- заявив Гринів.


Голова фракції БПП також закликав депутатів не сприймати закони, пов'язанимі з меморандумом співпраці з МВФ і так само сам меморандум, як ціну, яку Україна платить за кредити.

"Це не правда. Тому що насправді ті пропозиції, які йдуть від МВФ, - це ті ліки, які повинне прийняти українське суспільство для того, щоб вилікуватися від хвороби, у які зараз знаходиться. Звичайно, ці ліки часто бувають гіркі",- зазначив Гринів.

Лідер БПП також спростував чутки про те, що серед умов продовження співраці з МВФ є також підвищення пенсійного віку для населення та продаж землі.

"Це не правда. У програмі співпраці з МВФ і отримання наступного траншу кредиту прямих рішень немає цих",- наголосив Гринів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада цього тижня може розглянути закон про судоустрій і статус суддів.