ua en ru

Працівники S.Group запропонували колективу АТБ сісти за стіл переговорів

Про це сказано у відкритому листі трудових колективів підприємств S.Group на адресу трудового колективу "АТБ".

Співробітники підприємств, які входять в групу компаній S.Group, найбільшого в Україні виробника снекової продукції, звернулися до трудового колективу корпорації "АТБ" з пропозицією створити робочу групу для врегулювання спірних питань, які виникли у зв'язку з корпоративним конфліктом між компаніями.

Так, у листі працівники S.Group називають абсурдною інформацію про нібито підготовку рейдерського захоплення "АТБ" з боку їхньої компанії, оскільки мова йде про виконання судових рішень щодо повернення боргів за поставлену продукцію.

"Підприємство, що входить до складу Корпорації "АТБ", а саме ТОВ "АТБ-маркет", в свій час, ймовірно, з легкої руки одного з її співвласників Геннадія Буткевича, просто відмовилося платити багатомільйонні борги за отриманий, але не оплачений товар. Ми маємо обґрунтовані припущення, що саме за ініціативою співвласника АТБ почалися широкомасштабні репресії всіх силових органів проти S.I.Group, що вилилося в десятки обшуків, вилучення майна, відключення виробництв від електрики, залякування співробітників і т. д. Тоді (як і зараз) силовики почали діяти на основі офіційної заяви саме посадової особи "АТБ", - йдеться в листі.

Підкреслюється, що це призвело до величезних збитків і поставило компанії на межу виживання. Саме в цей момент накопичився борг "АТБ-маркет" в розмірі близько $15 млн перед підприємствами S.I.Group, зазначено в листі.

"Наші підприємства змогли у всіх судових інстанціях, а це понад 70 судових процесів, довести свою правоту в суді і отримати частину своїх коштів тільки через півтора року через процедури примусового виконання судових рішень. ... Як може виконання рішення суду про повернення боргу загрожувати вашій компанії? Для ТОВ "АТБ-маркет" 110 млн грн, які вона повинна нашим підприємствам - дрібниці. Це, за приблизними підрахунками, не більше 0,3% від заявленої вами виручки за минулий рік. А для нас - це значні гроші, які можуть кардинально вплинути на перспективи розвитку наших підприємств. ... І у нас є всі підстави побоюватися рейдерського втручання через незаконні обшуки, вилучення документів, іншого майна, блокування рахунків, погрози працівникам тощо", - йдеться в листі колективів S.Group.

У компанії запевняють, що їхні "трудові колективи ніякі не рейдери і не шахраї".

"У жодному разі нам не потрібен ні бізнес, ні ваші магазини, ні ваші активи або ваші гроші", - сказано в документі.

Наголошується, що зараз була запущена інформаційна кампанія під прикриттям колективу АТБ, який нібито страждає від судових спорів.

"А турбувала вас доля працівників наших підприємств, яким ТОВ "АТБ-маркет" заборгував мільйони і одночасно припинив всі платежі і фактично поставив наші підприємства на межу виживання? Напевно ні. ... Законні вимоги про стягнення боргу через суд жодним чином не можуть вплинути на роботу такої величезної корпорації, як "АТБ". Тому заяви представників "АТБ" про рейдерське захоплення абсурдні, і виставляють всіх співробітників вашої мережі супермаркетів в досить нехорошому світлі перед вашими партнерами і громадськістю. Звертаємося до керівництва Корпорації АТБ з пропозицією про створення робочої групи для вирішення всіх спірних питань, в даний час заважають працювати обом сторонам цього конфлікту. Ми відкриті для будь-якого діалогу і компромісу", - резюмують у S.Group.

Працівники S.Group запропонували колективу АТБ сісти за стіл переговорівПрацівники S.Group запропонували колективу АТБ сісти за стіл переговорівПрацівники S.Group запропонували колективу АТБ сісти за стіл переговорівПрацівники S.Group запропонували колективу АТБ сісти за стіл переговорів