ua en ru

Працівника СБУ, котрий скоїв смертельну ДТП, засудили на 3 роки в’язниці

Працівника СБУ, котрий скоїв смертельну ДТП, засудили на 3 роки в’язниці Фото: ДТП (УНІАН)

Внаслідок ДТП загинув пасажир

Працівнику Служби безпеки України (СБУ), який у жовтні 2015 року спричинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду (ДТП), Оболонський районний суд м. Києва призначив покарання у вигляді трьох років позбавленні волі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Військової прокуратури центрального регіону.

Зазначається, що у жовтні 2015 року працівник СБУ, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем марки BMW X5, рухаючись на небезпечній швидкості руху. Не врахувавши дорожню обстановку, він виїхав на клумбу та зіткнувся електроопорою.

Внаслідок зіткнення пасажир автомобіля отримав тяжкі тілесні ушкодження, несумісні з життям, від яких помер на місці.

Військова прокуратура наполягала на реальній мірі покарання для працівника СБУ. У п'ятницю, 30 березня 2018 року, Оболонський районний суд Києва з урахуванням обставин у справі визнав винним працівника СБУ у вчиненні злочину.

"Оболонським районним судом м. Києва прийнято до уваги беззаперечні докази прокурора військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України та призначено порушнику покарання у виді 3 років позбавлення волі із позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки", - йдеться у тексті вироку.

Нагадаємо, на півдні Польщі автобус із туристами, які поверталися з турпоїздки до Чехії, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду (ДТП).