ua en ru

Робота окружкому №59 у Донецькій області заблокована, - член ОВК

Один із членів окружної виборчої комісії №59 заявив, що в ніч на середу, 5 листопада, в приміщенні ОВК №59 в смт Велика Новосілка Донецької області відновилося силове протистояння.

Один із членів окружної виборчої комісії №59 заявив, що в ніч на середу, 5 листопада, в приміщенні ОВК №59 в смт Велика Новосілка Донецької області відновилося силове протистояння. Про це на правах анонімності повідомив журналістам.

За його словами, робота комісії зараз заблоковано співробітниками Служби безпеки України, електрощитова розгромлена, а самі члени комісії побоюються за свою безпеку.

"Вночі на території окружкому і в прилеглій зоні тривали сутички представників "Правого сектора", батальйону "Дніпро-1" і міліції, яка охороняє ОВК. Була стрілянина. Незважаючи на це рано вранці в середу 5 листопада ОВК №59 зуміла відновити свою роботу, але продовжити підрахунок голосів, а також їх введення в систему "Виборів" не вдалося. Через невеликий проміжок часу приміщення було заблоковано працівниками СБУ, зокрема, закрито доступ до серверної кімнаті. Крім того, співробітниками СБУ була розгромлена електрощитова, з-за чого приміщення, де працює ОВК було повністю знеструмлене, немає світла і зв'язку, працювати комісія не може", - говорить член ОВК №59.

За його словами, на даний момент члени ОВК побоюються за свою безпеку і вважають неможливим продовження роботи у Великій Новосілці.

"Продовжити підрахунок голосів і безпечну роботу можна тільки перевізши весь склад окружкому в Київ, де безпосередньо під контролем Центрвиборчкому ми зможемо завершити всі процедури. Ми намагаємося зв'язатися з ЦВК та керівництвом правоохоронних органів для забезпечення такої можливості, однак поки ці спроби не увінчалися успіхом", - додав член ОВК №59.

На даний момент ОВК №59 залишається єдиною в Україні комісією, де ще не пораховано 100% голосів виборців. За станом на ранок 5 листопада тут підрахували 82,88% бюлетенів. Мер р. Курахове Сергій Сажко продовжує лідирувати з відривом від найближчого конкурента Валентина Манько, який спирається на підтримку добровольчих батальйонів і "Правого сектора", більш ніж у 1800 голосів. За даними протоколів з мокрими печатками - розрив між Сажко і Манько становить 3000 голосів.