ua en ru

Робота над новим текстом Конституції України почнеться найближчим часом, - АП

В Україні найближчим часом почне роботу Конституційна асамблея з підготовки нового тексту Конституції. Про це сьогодні, 12 січня, заявив голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Комісія, яку підтримав Президент і яку очолює Леонід Макарович Кравчук, завершила роботу над принципами формування і діяльності Конституційної асамблеї. Такі документи прийшли в Адміністрацію Президента і за дорученням Президента готується проект указу про відповідної підтримки цих ініціатив", - сказав Льовочкін.
Нагадаємо, раніше міністр юстиції Олександр Лавринович заявляв, що Конституційна асамблея почне свою роботу не раніше 2012 р., оскільки внесення змін до Конституції має відбуватися при широкому діалозі вчених конституціоналістів, інститутів громадянського суспільства і всіх політиків в Україні.
1 грудня 2011 року Європейський парламент у своїй резолюції заявив, що виступає за надання допомоги Україні Європейським союзом при проведенні реформ у судовому та виборчому законодавстві, а також внесенні змін в Конституцію.