ua en ru

Робочу групу з реформування правоохоронних органів очолить Ярема, - Яценюк

Робочу групу з питань підготовки пропозицій щодо розробки концепції реформування правоохоронних органів, яку Кабмін планує створити сьогодні, очолить перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема.

Робочу групу з питань підготовки пропозицій щодо розробки концепції реформування правоохоронних органів, яку Кабмін планує створити сьогодні, очолить перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема. Про це в ході засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання реформування правоохоронної системи... Сьогодні на засіданні уряду я прошу, щоб це було зроблено в терміновому порядку. Віталій Григорович (Ярема), ми повинні створити окрему групу під вашим керівництвом щодо концепції реформування правоохоронної системи", - заявив Яценюк.

За його словами, до групи також увійдуть кращі європейські експерти, які дадуть можливість концептуально змінити правоохоронну систему.

"Органи прокуратури повинні бути позбавлено функції загального нагляду. І в рамках нашої конституційної реформи це має бути одним з перших пунктів",- додав Яценюк.