ua en ru

Рабінович заявив, що Наливайченко не раз літав в Росію і вів там переговори

Рабінович заявив, що Наливайченко не раз літав в Росію і вів там переговори Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович вимагає створення ТСК для розслідування дій Наливайченка на посаді голови СБУ

Народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович вимагає створення спеціальної комісії Верховної Ради з розслідування польотів колишнього глави Служби безпеки України Валентина Наливайченка для зустрічей з керівництвом Російської Федерації. Про це політик заявив у ході програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112-Україна".

"Я відповідаю за кожне слово, яке зараз скажу: незважаючи на те, що нещодавно на допиті пан Наливайченко відкинув будь-які звинувачення в тому, що він літав "у ворожу країну", тим не менше 3 квітня 2015 року Валентин Наливайченко приїхав з трьома своїми помічниками в аеропорт "Жуляни", звідки відбув в Бєлгород, де провів зустрічі з главою ФСБ Росії (Олександром Бортніковим, – ред) і з Сергієм Івановим (екс-керівник адміністрації президента Росії, – ред.)", – констатував політик.

Рабінович підкреслив, що спеціально досліджував біографію Наливайченка і тепер звертається до Верховної Ради з вимогою створити слідчу комісію з розслідування діяльності колишнього голови СБУ.

"Я стверджую, що Наливайченко не один раз літав до Росії, що він там вів переговори, і це він приховав від усіх, включаючи СБУ і керівництво України. Я вимагаю створення спеціальної слідчої комісії Верховної Ради, вимагаю, щоб пан Наливайченко відповів на ряд питань цієї комісії. Нехай розповість, як вчився в академії КДБ імені Андропова, де навчалися лише ті, хто приймав присягу на вірність Росії, хай розповість про чудесне зникнення і порятунку Януковича, хай розповість про наказ кримській "Альфі" скласти зброю і не опиратися в Криму, хай розповість про таємні польоти під час війни в Росії і переговори з її керівництвом, – і тоді багато що стане нам усім ясніше", – заявив парламентарій.

Крім того, Рабінович заявив, що, якщо слідча комісія не підтвердить його слова, він готовий нести будь-яку відповідальність за свої твердження.

"Якщо ця слідча комісія підтвердить мої слова, ми з вами побачимо страшну картину, яку не бачили ніколи. Може так статися, що і вся сучасна історія України опиниться під зовсім іншим поглядом. Якщо не підтвердить, я готовий нести відповідальність політичну, моральну, кримінальну і будь-яку іншу", – заявив Рабінович.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Головне слідче управління Служби безпеки допитує колишнього главу СБУ Валентина Наливайченка у якості свідка в кримінальному провадженні за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон.