ua en ru

Рабінович зустрівся з українським політв'язням Карпюком

Рабінович зустрівся з українським політв'язням Карпюком Фото: Вадим Рабінович (korrespondent.net)

Про подробиці зустрічі Рабінович розкаже в Києві

Народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович 18 липня зустрівся з українським політичним в'язням Миколою Карпюком, який зараз відбуває термін в російській в'язниці. Про це Рабінович повідомив під час онлайн-трансляції з Владимира (Російська Федерація) на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Ось і сталося. Я раніше боявся про це писати. Це місто Владимир – знаменитий Владимирський централ. Тільки що мені вдалося зустрітися з Миколою Карпюком, який ось вже три роки знаходиться тут. Всі подробиці я розповім в Києві. Але я дуже задоволений тим, що цей мужній чоловік зберігає волю, твердість, і я думаю, що після нашої зустрічі він ще більше зміцниться духом. Спасибі всім, хто допомагав організувати цю зустріч", - заявив Рабінович.

"Україна! З далекого міста Владимира – Владимирського централу – передають всім привіт від політв'язня Миколи Карпюка, який вже три роки знаходиться тут. І, на жаль, у нас не доходили руки до нього. Хочу вам сказати: він живий-здоровий і посміхається", - додав нардеп.

Як відомо, Микола Карпюк – один з лідерів і засновників "Правого сектора". У березні 2014 року він був затриманий при в'їзді в Росію, де і по цей день знаходиться, відбуваючи покарання за звинуваченнями у злочинах проти федеральних військ (1994-1996 рр.), скоєних під час першої чеченської війни. Неодноразово повідомлялося, що справа Карпюка сфабрикована Російським слідчим комітетом.

У травні 2016 року він був засуджений до 22,5 років в'язниці. Російська правозахисна організація "Меморіал" визнала Миколу Карпюка політв'язнями.

Нагадаємо, раніше Рабінович заявляв про те, що докладе максимум зусиль для звільнення Карпюка з російської в'язниці.