ua en ru

Рабинович: українські антикорупційні органи перетворилися на бізнес-структури

Рабинович: українські антикорупційні органи перетворилися на бізнес-структури Фото: Вадим Рабинович (прес-служба)

На думку парламентарія, влада лише робить вигляд, що бореться з корупцією, але абсолютна більшість громадян досі не відчувають плодів цієї боротьби

Сьогодні боротьба з корупцією в Україні стала найбільш вигідним бізнесом, і цю ситуацію потрібно змінювати, щоб домогтися реальної перемоги над хабарництвом і казнокрадством. Таку заяву зробив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабинович в ефірі авторської програми "Хто кому Рабинович" на телеканалі "112 Україна".

"Антикорупційні органи в Україні, на жаль, є в чистому вигляді бізнес-структурами, які покривають діяння хабарників, які за гроші надають можливість злодійкуватому чиновнику втекти. Необхідно запустити реальний механізм боротьби з корупцією і покарати всіх, хто без малого 27 років обкрадав своїх співгромадян. Потрібно припиняти бізнес на боротьбі з корупцією – і це повинно стати основою у перемозі над хабарництвом і казнокрадством", – заявив політик.

Він також розкрив своє бачення першочергових кроків, які повинні послужити викоріненню корупції в країні.

"Для того, щоб викорінити корупцію в Україні, потрібно зробити кілька речей. По-перше, заборонити роботу державних структур з офшорними компаніями. 90% випадків хабарництва – це відкати, проходять через "офшорки", тому потрібно цю схему ламати. По-друге, потрібно не давати корупціонерам виводити награбоване і не давати їм спокійно жити за кордоном. Я за сприяння французького суду вже заарештував віллу народного депутата Льовочкіна в Сен-Жан-Кап-Ферра – і подібні хапуги повинні розуміти, що ми не дамо їм спокійно жити за кордоном, обікравши власний народ. І, по-третє, формування державного бюджету має бути абсолютно прозорим, депутати не повинні керуватися клановими інтересами фракцій, які голосують за головний фінансовий документ держави", – переконаний народний депутат.

На думку парламентарія, влада лише робить вигляд, що бореться з корупцією, але абсолютна більшість громадян досі не відчувають плодів цієї боротьби.

"Початок боротьби з корупцією не зводиться до створення ще одного антикорупційного органу. У суспільстві має переважати непримиренне ставлення до хабарництва. Ті ж французи, заарештовуючи майно Льовочкіна, були здивовані, що простий український чиновник, який ніколи не працював у бізнесі, може собі дозволити купити віллу і яхту за 40 і 50 млн євро відповідно. У нас же навіть новостворені антикорупційні органи працюють вибірково, а, по суті, займаються набиванням власних кишень, перетворивши боротьбу з продажністю у найвигідніший бізнес у країні. Потрібно припиняти бізнес на боротьбі з корупцією – і це стане основою у перемозі над нею!" – резюмував Рабінович.