ua en ru

Рабінович: Супрун фактично скасувала статтю Конституції про безкоштовну медицину

Рабінович: Супрун фактично скасувала статтю Конституції про безкоштовну медицину Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

На думку Рабіновича, Супрун допомагає фармацевтичним корпораціям "ставити досліди" на українцях

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун допомагає фармацевтичним корпораціям "ставити досліди" на українцях, а її реформа фактично скасовує статтю Конституції про безкоштовну медицину. Про це заявив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в прямому ефірі програми "Вечірній прайм" на телеканалі "112 Україна".

"Я пам'ятаю, як європейські посли виступили з заявою, що Супрун - найкращий міністр. Вона дійсно виконує замовлення, які потрібні їм, а не нам. Так само, як не для нас робилися інші реформи: вирубка лісу – для вивезення його в Європу, реформа освіти – для підготовки рабів, які будуть працювати на європейських плантаторів. Це не тому, що я не люблю Європу. Я хочу, щоб Європа була в Україні, а не наша країна ставала полігоном для випробування ліків. Супрун сертифікувала ліки з Індії, Непалу, які ніколи в житті не потрапляли в нашу країну. Це мафія з величезним оборотом – мільярди доларів. Звичайно, за нею стоять корпорації, які хотіли б "зайти" в нашу країну", – вважає Рабінович.

Він нагадав, що перший закон, який запропонувала прийняти депутатам Уляна Супрун, стосувався трансплантації людських органів.

"Супрун позбавила можливості лікуватися людину, у якої немає грошей. Є ж Конституція, де прописано право на безкоштовну медицину. Не може Супрун, навіть якщо у неї "дах" в посольстві США, скасувати статтю Конституції. Хоча фактично Супрун своїм рішенням скасувала право на безкоштовну медицину", – обурився політик.

За його словами, в. о. голови МОЗ відмовилася надати народним депутатам список ліків, які Міністерство планувало закупити.

"Ми попросили у неї в парламенті документів про закупівлі ліків. Це перший міністр охорони здоров'я України, який відповів "не дам". Засекретила купівлю ліків і цінову політику. Як таке може бути?", - сказав Рабінович.

Раніше Рабінович анонсував акцію прихильників партії "За життя" за відставку Супрун під будівлею Міністерства охорони здоров'я. Безстрокова акція стартує 11 квітня о 10 годині ранку.