ua en ru

Рабінович: для зниження тарифів потрібно націоналізувати всі надра країни

Рабінович: для зниження тарифів потрібно націоналізувати всі надра країни Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович впевнений, що в Україні вистачає свого газу

Для зниження тарифів в Україні необхідно націоналізувати всі надра країни. Про це розповів народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в прямому ефірі програми "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

"Ми видобуваємо з вами 20,4 млрд куб. м газу. Всі українці разом з бюджетними організаціями споживають 15,4 млрд куб. м газу. Тобто нам вистачає свого газу. Якщо знизити тарифи, як ми пропонуємо, то постраждають тільки п'ять олігархів, які на нас багато років наживалися. Чому ми повинні за них переживати?", – запитує народний депутат.

За його словами, у програмі партії "За життя" прописано: у разі перемоги на виборах знизити тарифи в три рази.

"Пропозиція нашої партії дуже проста. Як тільки ми прийдемо до влади, то відразу в три рази знизимо тарифи. Але для цього нам потрібно повернути в державну власність, тобто націоналізувати, абсолютно всі ресурси. І в першу чергу – нафту і газ. Тим більше, що в Конституції прописано: надра належать українському народу", – нагадав парламентарій.

Політик також заявив, що значна частина надр країни зараз належить офшорним компаніям.

"За результатами моєї депутатської перевірки, 72% всіх свердловин належить офшорним компаніям. Моя позиція чітка: зараз надра нахабно викрадено в українського народу, і ми повинні їх повернути. Коли ми знизимо тарифи в три рази, то олігархи втратять понад доходів, які сьогодні йдуть через офшорні компанії. Зате в країні більше не буде таких тарифів за комунальні послуги, які люди не в змозі оплатити", – резюмував Рабінович.