ua en ru

Рабінович вважає, що Україні не потрібні транші МВФ

Рабінович вважає, що Україні не потрібні транші МВФ Фото: Вадим Рабінович

Крім того, нардеп упевнений, що новий держбюджет не дає Україні розвиватися

Народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович вважає, що Україні не потрібні транші Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це він заявив в ефірі на телеканалі "112 Україна".

Зокрема, він вважає, що Україна повинна відмовитися від чергового траншу МВФ, "тому що ці гроші відразу ж підуть на погашення відсотків за попереднім кредитом, а борги віддаватимуть діти і онуки українців".

"Транші МВФ нам не просто не потрібні, а вони нам шкодять. Тому, що наші діти і внуки будуть віддавати ці борги. Яка проблема у МВФ дати нам шанс? Ми зробили все, що треба: прийняли бюджет убивства країни, дали команду, щоб Карпати у вирубаному вигляді їхали в Європу, знищили чергові банки. Яка проблема дати нам, як в минулий раз, транш?", - заявив Рабінович.

За його словами, через пару годин, після того як уряд отримає транш, його використовують на покриття відсотків за попередні кредити МВФ.

"Вони (кредити, - ред.) нам не потрібні. Новий бюджет не дає можливості нам розвиватися. МВФ нехай свої гроші забере собі. Прийняти цей бюджет їм сьогодні важливо було, тому що завтра вже роз'їхалися б всі. Тепер вони можуть вже банкувати починати, от і все", – резюмує політик.

Нардеп упевнений, що цей бюджет є "ще більшим ударом по кишені людей, ще більше знецінення гривні". "Цей парламент не має права на існування", - заявив він, додавши ще більш критичні висловлювання до закладеного в бюджет на наступний рік середньозваженого курсу на рівні 27,2 за один долар.

Нагадаємо, раніше Рабінович озвучив підрахунки, згідно з якими за націоналізацію "Приватбанку" заплатять платники податків і кожному українцю це може обійтися в 10 тисяч гривень.