ua en ru

Рабінович вважає, що в Європі ніхто не буде "битися" за Україну

Рабінович вважає, що в Європі ніхто не буде "битися" за Україну Фото: Вадим Рабінович

Нардеп упевнений, що Україні слід посилювати свої позиції на міжнародній арені всіма доступними способами

Ніхто в Європі не буде "битися" за Україну. Таку думку в прямому ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна" висловив народний депутат України, голова підкомітету ВР з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Ніхто в Європі і в світі за нас або більше нас не буде дбати про Україну, ніхто не буде за неї боротися. З санкціями або без санкцій — нам потрібен мир на Донбасі, потрібно зупинити війну, і щоб не гинули люди, нам потрібно відроджувати економіку, будувати сильну армію, будувати сильну, багату і, якщо хочете, щасливу країну. А зацікавлених у цій бійні, тих, хто на ній заробляє, хто краде під час неї треба гнати поганою мітлою, тому що вони ведуть нас туди, звідки немає виходу — і вони це прекрасно розуміють. Нинішньої весни будьте дуже пильні, щоб ці паразити не втягнули нас у якусь історію, тому що їм просто відступати нікуди", - заявив Рабінович.

Відповідаючи на запитання телеглядачів, нардеп також виступив за те, щоб у випадках особливо великого злодійства у воєнний час застосовувалася вища міра покарання.

"Я людина дуже демократична. Але в наших особливих умовах за злодійство і корупцію в особливо великих розмірах під час війни я б таку міру ввів, — красти в такий час, коли гинуть люди, гине країна, красти мішками і КамАЗами просто нелюдяно", - підкреслив Рабінович, додавши, що Україні слід посилювати свої позиції на міжнародній арені всіма доступними способами, в тому числі і поверненням ядерного статусу

"Дуже багато мене критикують з цього питання. Я знову змушений пояснити свою позицію. У нас немає армії, яка змогла б зараз перемогти ворога. Нам потрібна маленька, але динамічна і боєздатна армія з ядерною зброєю. Нас будуть сильно не любити при цьому, нас будуть лаяти, але краще бути нелюбимими — але живими", - зазначив політик.

Крім того, він закликав блокувати засідання Верховної Ради до тих пір, поки в залі не буде розглянуто і вирішено питання зниження тарифів на ЖКГ.

"Це принципове і стратегічне питання виживання країни. Нас вбивають тарифами, нас нищать відсутністю охорони здоров'я, нас виштовхують за кордон нефінансуванням науки і освіти. Якщо Рада в парламентсько-президентській республіці не в змозі розрубати цей гордіїв вузол, то вона не заслуговує на існування, ще потрібно розганяти — і йти на нові вибори", - резюмував Рабінович.

Нагадаємо, згідно з даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Російська Федерація активізувала інформаційну кампанію щодо звинувачення України в порушенні мінських домовленостей.