ua en ru

Рабінович розповів про дзвінок Мосійчука за добу до замаху

Рабінович розповів про дзвінок Мосійчука за добу до замаху Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович вимагає, щоб МВС долучило його дані до розслідування

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук розповів парламентарію, лідеру партії "За життя" Вадиму Рабіновичу, що на нього готує замах представник "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін, за добу до того, як він був вчинений. Про це сам Рабінович заявив у прямому ефірі телеканалу NewsOne.

"За добу до замаху мені дзвонив Мосійчук, це легко перевірити. Взагалі-то він мені дзвонив, напевно, другий раз в житті. І сказав наступне. Мовляв, знаю, що підпалили твій дім, готували замах на тебе, замовили це все люди, що працюють на Льовочкіна. Один на прізвисько "Вова М'ясо" або "Люмпен", і другий на прізвисько "Вася...". Просив поставитися до цього дуже серйозно. І Мосійчук сказав буквально наступну фразу: "Вони зараз отримали замовлення на мене". Це було, нагадаю, за добу до замаху. І поєдналися всі ці слова у мене, коли замах стався", – заявив парламентарій.

Рабінович вимагає, щоб МВС долучило ці дані до розслідування. При цьому, за його словами, друг і колега Ігоря Мосійчука Андрій Лозовий, також нардеп від РПЛ, теж раз стикався з "Васею", і "просто-напросто побив його палицею".

Політик також пояснив, "які мотиви могли рухати Сергієм Льовочкіним при підготовці замаху на Мосійчука".

"Мосійчук кілька днів тому очолив комісію з розслідування обставин, при яких багато років тому пан Льовочкін став бенефіціаром телеканалу "Інтер". Там дійсно дуже дивні і загадкові обставини, пов'язані зі смертю Плужникова, підписанням паперів. Інша частина розслідування стосувалася частини фінансування, яке повинен був здійснювати Льовочкін, але ніби як не здійснював. Все це Мосійчук мені розповідав", – зазначив нардеп.

Рабінович впевнений, що "правоохоронцям варто було б серйозно взятися за версію підготовки замаху на Мосійчука Льовочкіним".

"Сьогодні ці "Вова" і "Вася" раптом заявили – пост такий з'явився у Фейсбуці, – що, мовляв, я готую замах на цих журналістів (вони називають себе журналістами). Що це означає? Вони самі собі поламають руки-ноги або відкусять мову, – а потім вкажуть на нас, щоб зганьбити нашу партію. Плював я особисто на всіх цих залякувальників, але ситуація з Мосийчуком – це вже не іграшки. Здатні вони дійсно на все. І я буду радий, якщо таку версію правоохоронці розслідують. До речі, лідер Радикальної партії про це теж говорив... І це той випадок, коли я підтримую Олега Ляшка – це головна версія", – заявив Рабінович.

Нагадаємо, замах на Ігоря Мосійчука відбувся в Києві ввечері, 25 жовтня.

Як заявив Олег Ляшко, до замаху на Мосійчука може бути причетний заступник керівника фракції "Опозиційний блок", колишній глава Адміністрації президента Віктора Януковича Сергій Льовочкін.

"Замовником замаху на Ігоря Мосійчука може бути колишній глава Адміністрації Президента Януковича Сергій Льовочкін", - зазначив він.