ua en ru

Рабінович розкритикував реалізацію програми "Доступні ліки" для пенсіонерів

Рабінович розкритикував реалізацію програми "Доступні ліки" для пенсіонерів Фото: Вадим Рабінович

Рабінович закликав Супрун терміново провести службову перевірку

Голова парламентського підкомітету з прав людини, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович закликав в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун терміново провести службову перевірку. Про це йдеться в депутатському зверненні Рабіновича на адресу Супрун.

Парламентарій у зверненні наводить слова виборців про те, що "в більшості аптек України про таку програму чули тільки в новинах", тобто фактично програма "Доступні ліки" досі не стартувала. За словами нардепа, "люди стурбовані тим, що ніхто не знає адреси і місця розташування тих аптек, де пенсіонери можуть отримати обіцяні ліки".

Рабінович вимагає від Супрун службового міністерського розслідування причин фактичного зриву програми "Доступні ліки", яка "мала стартувати ще 1 квітня цього року і була розрекламована МОЗ як програма забезпечення пацієнтів літнього віку з низкою діагнозів безкоштовними або частково оплачуваними ліками".

"Я вимагаю не тільки розслідування і покарання винних за фактичний зрив програми, але і надання мені повного списку адрес аптек, які зобов'язані обслуговувати подібним чином пацієнтів, а також фінансового звіту про виділені бюджетні кошти на програму "Доступні ліки" та її рекламу, яка, на жаль, схоже, так і залишилася не більше, ніж рекламою", — заявив Вадим Рабінович у коментарі ЗМІ

Як повідомлялось раніше, основною програми "Доступні ліки" стала часткова реалізація положень законопроекту авторства Вадима Рабіновича, згідно з яким держава надавала б безкоштовні ліки інвалідам, чорнобильцям, дітям-сиротам, пенсіонерам. Законопроект був схвалений парламентським комітетом з питань охорони здоров'я, однак "МОЗ взято на реалізацію у значно урізаному вигляді".