ua en ru

Рабінович розкритикував прийнятий Радою закон про трансплантацію

Рабінович розкритикував прийнятий Радою закон про трансплантацію Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

За словами Рабіновича, закон був прийнятий "в інтересах інших держав"

Прийняттям Верховною радою закону про легалізацію трансплантації органів українська влада схвалила "вбивства українців", прийнявши його в інтересах інших країн, а не України. Про це заявив народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі телеканалу NewsOne.

"Прийняття закону про трансплантацію органів – це гідне завершення тієї економічної політики, яку проводить нинішня влада. Я завжди знав ціну нашій Раді, її нігілізму, але в те, що депутати так дружно проголосують за цей закон, я до кінця не вірив. Хіба в країні із зруйнованою економікою парламенту після канікул насамперед потрібно розглядати питання легалізації трансплантації органів? Тепер політики будуть ходити на ефіри і розповідати про те, як це добре розбирати українців на органи, але це все від лукавого! Насправді представники держави цілком можуть задати зубожілому до нитки українцю наступне питання: "Як ти можеш говорити, що тобі нема чим платити за комуналку, якщо у тебе є дві нирки?" І всі проголосували за цей закон – це обурливо!", – підкреслив парламентарій.

На його думку, вступ в силу закону про трансплантацію призведе до того, що будуть силою змушувати відмовлятися від власних органів найбільш незахищені верстви населення.

"Вони обіцяють нам суворо стежити за чітким його виконанням. Але, по-моєму, вони вже "доспостерігались" і за рівнем життя, і за тарифами, і за "комуналкою"! Тепер вони прирекли нас на найстрашніше: в Україні почнуть красти у людей, знедолених, слабких, тих, хто не може себе захистити, і будуть змушувати їх підписувати документи для відмови від власних органів. Очевидно ж, що поки країна воює, а людям нічого їсти, доки царює корупція і право сильного, приймати такий закон – це означає віддати на розтерзання тисячі людей! У нас вже зараз за 1000 грн на вулиці можуть вбити – уявіть, на що підуть пройдисвіти заради органів, які будуть коштувати сотні тисяч гривень!", – заявив політик.

Він розповів, що в законі також згадується про можливості трансплантації в приватних фірмах без державного нагляду.

"В одному з пунктів прийнятого злочинного закону прописана трансплантація органів приватними компаніями. Тобто будь-який бажаючий може зареєструвати фірму – і розбирати людей на органи. Ви можете уявити, чим це обернеться? Вже зараз зрозуміло, що цей закон прийнятий на догоду інших країн, щоб іноземці могли подешевше пересадити собі який-небудь орган. Незаконно виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун ніколи не приховувала, що домогтися прийняття цього закону – її мета. А я закликаю українців ознайомитися зі списком депутатів, які проголосували за цей антиукраїнський, антинародний, вампірський закон. Люди мають знати тих, хто, крім зарплати, міцної валюти і світу, забере у них ще й органи. Запам'ятайте їх усіх – і ніколи більше не довіряйте їм свою долю", – резюмував Рабінович.