ua en ru

Рабінович розкритикував ініційовані урядом освітню та медичну реформи

Рабінович розкритикував ініційовані урядом освітню та медичну реформи Фото: Вадим Рабінович

Рабінович порадив Гройсману прислухатися до думки простих людей

Народний депутат України, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович розкритикував ініційовані урядом освітню та медичну реформи. Про це Рабінович заявив у прямому ефірі телеканалу NewsOne, коментуючи політику чинного прем'єр-міністра і прогнозуючи, що би сам зробив на цьому посту.

"Я б посадив попереднього прем'єр-міністра. Я б підняв міністра внутрішніх справ і сказав йому: пам'ятаєте, як ви заарештовували Бочковського, наручники надягали (затримання екс-голови ДСНС Сергія Бочковського відбулося в прямому ефірі телеканалів під час засідання Кабміну, - ред)? Ось таке я б хотів побачити в перший день. Тому що не можна так керувати країною! Повинна бути відповідальність. І я подав законопроект про кримінальну відповідальність за невиконання передвиборчих обіцянок", - розповів політик.

На його думку, чинному прем'єр-міністру Володимиру Гройсману варто було б "дослухатися до думки простих людей, які насправді не бачать поліпшень у своєму житті, незважаючи на запевнення представників Кабінету міністрів".

"Давайте візьмемо Гройсмана і вийдемо з ним на просту вулицю, спустимося в метро, підемо на базар. Нехай послухає людей! Навіщо він слухає себе і ще трьох людей, які поруч із ним сидять? І якщо люди скажуть, що ми живемо набагато краще, стали високі пенсії, зарплати — значить, у мене щось з головою. А якщо ні — то у нього щось з головою! У кого з нас? Можна запустити в прямому ефірі голосування, і Україна відповість на це питання", — заявив Рабінович.

Він також розкритикував ініційовані урядом освітню та медичну реформи, що будуть розглядатися на сесії Верховної ради. На думку політика, ці реформи "покликані зробити з українців рабів".

"Всі ці реформи пов'язані. Реформа освіти: алгебру, фізику, хімію об'єднують в один предмет, збільшується тільки фізкультура. І це абсолютно зрозуміло — раб на плантації повинен бути неосвіченим і фізично сильним. Медична реформа: швидкої допомоги не потрібно — якщо ти вже захворів, ти вже на плантації працювати не повинен; онкохворих не лікуємо — у них продуктивність праці не та; то ж із закупівлями незрозумілих прострочених ліків в Індії. В результаті "реформи" здорові люди виживуть і так і будуть продовжувати працювати, а хворі нам не потрібні", — підкреслив Рабінович.

В цю ж стратегію влади, на його думку, добре вписується і пропонована пенсійна реформа. Її розгляд у парламенті також призначено на осінь.

"Якщо потрібні тільки сильні, працьовиті люди, то навіщо пенсіонери потрібні цій владі, цій системі? Тому ми станемо єдиною в світі країною, де тривалість життя буде менше віку виходу на пенсію. Тобто, людина повинна до смерті орати на цю державу, та ще півтора року після смерті обов'язково доопрацювати своє!", - заявив він.