ua en ru

Рабінович розкритикував держбюджет-2017

Рабінович розкритикував держбюджет-2017 Фото: Вадим Рабінович

Нардеп назвав держбюджет-2017 "убивчим"

Народний депутат, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович розкритикував прийнятий Верховною радою України державний бюджет на 2017 рік. Про це політик сказав у коментарі журналістам.

"Тепер, після голосування в саму темну і довгу ніч року, стало видно, як у Раді з'явилася стійка більшість, - і ми бачили це під час голосування за Держбюджет, як вкладали не в розвиток, а в округи депутатів або в цілі партії. Цей бюджет не дає розвиватися нічому – ні науці, ні ракетобудуванню, ні культурі, він вкладає лише в поліцейські машини з розгону демонстрантів, водомети, тому що влада не збирається відповідати за створене в економіці", - заявив він.

На думку Рабіновича, уряд прийняв "убивчий" бюджет. "Вони (Кабмін, - ред.) тільки обіцяють - і безвіз, і Європу, і краще життя. Насправді: це бюджет для збагачення чиновників, для нового витка і рівня в їхніх е-деклараціях", - додав він.

Політик наголошує, що бюджет-2017 неможливо прочитати навіть за два дні, а від депутатів вимагали проголосувати за дві години. Він також зазначив, що ситуація виявилася гіршою, ніж при уряді Яценюка.

"Задумайтеся, чому потрібно в саму темну ніч року приймати бюджет держави? Зігнали депутатів як "стадо баранів", яким видали за дві години до голосування бюджет, і сказали – "голосуйте". Його прочитати неможливо навіть за два дні, а вони хочуть, щоб за дві години проголосували. Як Рада може приймати бюджет, не читаючи його, не бачачи цифр навіть в комітеті, кнопкодавлячи в найтемнішу ніч року. Я думав, що гірше, ніж при уряді Яценюка вже не буде, а, виявляється, може бути", — вважає народний депутат.

Він також висловив переконання, що згадана ситуація продемонструвала, що "в Україні немає парламенту як такого".

"Є, вибачте, кодло, яке обслуговує владу і наживається на людях. І ми всі знаємо, чому цей бюджет підтримали ті, хто підтримав, – сьогодні ніхто не думає про людей, сьогодні ці депутати думають про особисті інтереси. Втім, і владу можна зрозуміти. Через те, що вона робить, їй потрібно вкладати гроші в водомети, тому що народ рано чи пізно не витримає такої політики, такої економіки. Ось ми і вкладаємо - до депутатів, в їх округу, а не в ракето- і літакобудування, науку, культуру", - підкреслив лідер партії.

"Результат цієї "темної ночі" – бідна країна, бідне населення, водомети замість ракет і літаків, гола наука, розорена культура, убиті банки, курс долара далеко за 30 гривень і знову чиновники, які збагатились. Подивіться на їх Е-декларації за 16-й і 17-й роки. Ми переживали всякі уряди і всяку владу, переживемо і цих. Шкода тільки, що через "нічний бюджет" ми втратимо ще один рік для можливого відродження економіки країни і її розвитку", — резюмував Рабінович.

Нагадаємо, в цілому за бюджет-2017 проголосувало 274 депутати. Не голосували "Опозиційний блок" і "Батьківщина", фракція БПП - 122 голоси, "Народний фронт" - 74 голоси.