ua en ru

Рабінович підрахував, що за націоналізацію Приватбанку кожен українець заплатить по 10 тис. гривень

Рабінович підрахував, що за націоналізацію Приватбанку кожен українець заплатить по 10 тис. гривень Фото: Вадим Рабінович

Нардеп переконаний, що українцям слід краще придивитися до керівництва країни

За націоналізацію "Приватбанку" заплатять платники податків, і кожному українцю це може обійдися в 10 тисяч гривень. Такі підрахунки, коментуючи журналістам націоналізацію "Приватбанку", озвучив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

Відзначимо, як заявили в прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), ПриватБанк офіційно став державним. Зокрема, у Фонді повідомили про підписання договору про продаж 100% акцій ПАТ КБ "Приватбанк" Мінфіну.

"Я вже підрахував: це обійдеться кожному, абсолютно кожному українцю, в 10 тисяч гривень. Потім вони його, як сказала Гонтарева (голова Національного банку України, - ред.), знову продадуть. А Катерина Рожкова (заступник голови НБУ, - ред.), яка нещодавно ще з плівками розповідала, що отримує від російських банків нахабні хабарі, - "Вау!" - тепер кричить: "Ми увіллємо, ми врятуємо", ‒ заявив політик.

На думку Рабіновича, українцям слід краще придивитися до керівництва країни, зокрема до Нацбанку.

"Що ці злодії взагалі можуть зробити? Якщо 20 епізодів доводять злодійство Національного банку, зокрема конкретно Рожкової. І після цього вона розповідає, що рятує нас всіх і країну, і ми віримо в це? Ми що, зовсім божевільні?", ‒ зазначив нардеп.

Нагадаємо, лідер партії "За життя" в середині листопада передав в правоохоронні органи більше 90 годин записів телефонних розмов голови НБУ Валерії Гонтарєвої та її заступників. За словами Рабіновича, на плівках чути, як тільки по двох операціях Катерина Рожкова вивела з країни 4 мільярди гривень.