ua en ru

Рабінович: призначення дати інавгурації нового президента перетворили в клоунаду

Рабінович: призначення дати інавгурації нового президента перетворили в клоунаду Фото: Вадим Рабінович (прес-служба нардепа)

За словами Рабіновича, Раді потрібно якомога швидше провести інавгурацію

Питання призначення дати інавгурації новообраного президента України перетворюється на відверту клоунаду і спробу старого режиму вчепитися за владу. Таку думку висловив народний депутат і голова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабінович, коментуючи в кулуарах Верховної Ради початок нового сесійного тижня, повідомляє РБК-Україна.

"В Україні спостерігається дивна тенденція - весь час дурити народ. Що в країні може поміняти дата інавгурації президента - чи то 19-е, 20-е або 21-е число? Та нічого! І те, що Зеленський хоче, щоб церемонія відбулася 19 числа і Київ не зупинився у заторах, - теж смішна мотивація. Тому всі чудово розуміють: ці "старі" дурні просто-напросто чіпляються за владу, хочуть продовжити своє перебування в ній на тиждень-другий, щоб вкрасти те, що ще не встигли. А нові - не знають, що з усім цим робити. Ось і морочать голову і один одному, і нам", - вважає народний депутат.

За словами парламентарія, Верховній Раді потрібно якомога швидше провести інавгурацію нового президента і повернутися до вирішення більш важливих питань, які давно назріли в Україні.

"Ця влада, хоче вона того чи ні, все одно піде. Нам треба не звертати на все це уваги, а повернутися до питань, які дійсно важливі для країни. Через розмови про інавгурацію ніхто не піднімає питань економічних, соціальних. Наприклад, хтось говорить про те, що в платіжках у людей суми виявляться ще на 300 гривень більше? Ні! Ось чим треба займатися і новому президенту, і поки ще чинній Раді! Тому давайте якомога швидше легитимізуєм новообраного президента - і нехай починає працювати! Особисто я буду голосувати за будь-яку дату - та хоч за "вчора", - заявив політик.

При цьому, відповідаючи на питання про можливий розпуск парламенту новим президентом, глава "Опозиційної платформи - За життя" зазначив, що у Зеленського для цього немає об'єктивних підстав. Він також додав, що навіть якщо розпуск Ради і відбудеться, то його партія до виборів готова.

"Я ненавиджу цю Раду, оскільки вважаю її антинародною. У неї немає права далі працювати - вона не приносить користь своїй країні і народу. З іншого боку, у Зеленського підстав для її розпуску теж немає. Але якщо сказати по-людськи, від душі: нехай розпускає - чим швидше, тим краще. Одне скажу точно: наша партія "Опозиційна платформа - За життя" до виборів готова. Хочете провести вибори через два місяці - давайте через два, через три - значить через три, хочете завтра - давайте завтра. Це не має значення! Я як людина, що активно займається передвиборчою кампанією, можу точно сказати: у людей вже зараз є чітке розуміння, за кого вони будуть голосувати. І це розуміння вже не зламати!" - підсумував Вадим Рабінович.