ua en ru

Рабинович: НАПК з усіх декларацій чиновників з мільярдами знайшло "порушення" тільки в мене

Рабинович: НАПК з усіх декларацій чиновників з мільярдами знайшло "порушення" тільки в мене Фото: Вадим Рабинович (прес-служба)

Політик повідомив, що подав у суд на НАПК за звинувачення у нібито незаконному продажу власної землі

Народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабинович подав до суду на Національне агентство з запобігання корупції (НАПК) через звинувачення у незаконному продажі землі. Про це він заявив в ході авторської програми "Хто кому Рабинович" на телеканалі "112 Україна".

"Якщо пан Льовочкін (один з лідерів "Опозиційного блоку", – ред.), працював тільки депутатом і головою Адміністрації президента, купив собі найдорожчу віллу на Лазурному березі, де арабські шейхи не можуть собі дозволити купити, то які тут питання? Я арестовываю цю віллу у Франції. Французький суддя почитав мою заяву і здивувався: як ніде не працював і купив віллу за 40 мільйонів євро? І суд Ніцци чекає, щоб Україна надала документи. Але у нас тиша, абсолютно жодне відомство не зацікавився", – зазначив парламентарій.

Політик нагадав, щоб залишити під арештом віллу Льовочкіна на час суду, йому довелося продати свою задекларовану земельну ділянку, віддавши виручену суму в якості застави.

"Безкарність полягає в наступному: відсидівши тут чотири роки на якихось посадах, вони потім всі їдуть – хто в Вашингтон, хто в Москву, і потім знову до нас повертаються. У них там вілли, яхти, а корупційний заробіток тут. Завжди було табу на те, щоб підняти руку і ущемити їх там. Я порушив цей закон, спокусившись на найсвятіше – на їх закордонну власність. І від цього у них почали ворушитися волосся на голові", – розповів народний депутат.

Також політик повідомив, що подав у суд на НАПК за брехливі звинувачення у нібито незаконному продажу власної землі.

"До речі, я подав в суд на НАПК, яке з усіх декларацій чиновників з мільярдами знайшло порушення тільки у мене – що я продав цю земельну ділянку на два дні раніше і заплатив заставу за віллу Льовочкіна. Їм показово важливо завести справу саме на мене. Тому Я подав на НАПК в суд, щоб вони там легко не жили. Передаю привіт чолі цієї організації – повірте, ми дуже цікаво працюємо з вашої декларацією, з вашими дітьми незадекларованими, з вашими доходами. Не буде такого, що ви їх боїтеся і на них працюєте лише тому, що ці олігархи володіють каналами. Тільки тому, що Банкова дала нахабний наказ мочити Рабиновича, ви це робите. І всі знають, що главу НАПК поставила Банкова. Треба шукати корупцію там, де вона є", – підкреслив Рабінович.

Нагадаємо, що Вадим Рабинович домігся арешту вілли Сергія Льовочкіна вартістю в 40 мільйонів євро. Але за французькими законами, для продовження судових засідань потрібно внести заставу в один відсоток від оціночної вартості об'єкта. Тому лідеру партії "За життя" довелося продати свою земельну ділянку, щоб внести застава і суд тривав.