ua en ru

Рабінович: у Льовочкіна залишилася маса "своїх людей" в правоохоронних органах

Рабінович: у Льовочкіна залишилася маса "своїх людей" в правоохоронних органах Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Саме тому, вважає Рабінович, правоохоронці не звертають уваги на "шикарні вілли" Льовочкіна

У народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна залишилася маса "своїх людей" у багатьох правоохоронних органах, тому вони і не звертають уваги на шикарні вілли "опоблоковца", все життя пропрацював на держслужбі. Таку думку висловив парламентарій і лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі на телеканалі "112 Україна".

"Всі знають прекрасно, що я заарештував віллу Льовочкіна на Заході. І мені дуже дивно, що наші правоохоронні органи не звертають уваги на його шикарні вілли тут, в Києві. Спершу я дивувався, але потім, коли вже повоював з ним близько року, я зрозумів, з якою колосальною "спрутівською" системою ми маємо справу. Адже у них (Льовочкіна та його оточення, – ред.) дійсно залишилася маса своїх людей в прокуратурі, Службі безпеки України, в судовій системі, у всіх цих антикорупційних органах, включаючи НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції, – ред) та інші. Він і його оточення мають великий вплив завдяки своєму телеканалу "Інтер", – переконаний політик.

Він зазначив, що сьогодні в Україні всі телеканали належать певним групам олігархів, які використовують свої медіа для просування особистих інтересів.

"В принципі новини "Інтера" – це взагалі чудова річ. Вони всі ефіри починаються з мене. На цьому тижні вони вже встигли придумати, що я був на Мальдівах, хоча я вів кожні два дні репортажі, де говорив, що я перебуваю в Тель-Авіві. Потім розповідали, що я голосував не так, розклеював плакати з Биковим та інше. Що я хочу сказати... Сьогодні в країні всі канали належать певним групам, в основному великим олігархам. Отже, поки канали будуть у них, і поки канали будуть керувати нашою країною, всі будуть боятися саме цих власників каналу. Те, що з ними будуть боротися – це зрозуміло. Але перемогти їх не зможуть, тому що кожен хоче домовитися з каналом", – підкреслив народний депутат.

Щоб знизити ризик олігархічного впливу через ТБ, парламентарій подав законопроект, згідно з яким на час виборів новинні канали повинні переходити під управління громадської ради з участю різних політичних партій.

"Я подав законопроект – дуже простий і ясний. Я вважаю, що право приватної власності – це святе. Але на час виборів, згідно мого законопроекту, який знижує ризик олігархічного впливу, новинні канали повинні переходити під громадську раду з участю різних політичних партій. Так, це складно. Але це краще, ніж канали будуть мочити когось одного", – констатував лідер партії "За життя".