ua en ru

Рабінович хоче повернути в країну власника телеканалу "112 Україна"

Рабінович хоче повернути в країну власника телеканалу "112 Україна" Фото: Вадим Рабінович

Народний депутат Вадим Рабінович хоче повернути в країну власника телеканалу "112 Україна" Андрія Подщипкова і журналіста Віктора Зубрицького і готовий взяти їх на поруки. Про це він заявив в ході передачі "Суб'єктивні підсумки тижня" на телеканалі NewsOne.

Рабінович зазначив, що ситуація зі свободою слова в Україні починає бути катастрофічною.

"Сьогодні бути журналістом або власником каналу однаково небезпечно, бо тебе будуть переслідувати, вбивати, виганяти з країни... Безперервні скандали з "112". Вигнали з України Подщипкова, власника каналу, знущаються над ним. Зубрицького (він журналіст, який керував групою, талановитий журналіст) вигнали в Москву... У мене один-єдине питання. Канал працює чесно? Чесно. Показує новини добре? Добре, правильно. Показує одних, інших, не перегинаючи ні в одну, ні в іншу сторону. Але це не подобається владі", - заявив депутат.

Рабінович також зазначив, що дуже важливо зберегти свободу слова в Україні, а також зберегти журналістів для країни, у зв'язку з чим депутат висловив готовність дати можливість повернутися в країну власнику телеканалу "112 Україна" Андрію Подщипкову і журналісту Віктору Зубрицькому.

"Я хочу взяти на поруки і дати можливість приїхати в країну Зубрицькому, Подщипкову, усім, нехай вони чесно працюють в країні. Якщо є до них претензії - в судовому порядку пред'являйте, а ви видавлюєте їх з країни, і не починайте наклеп ось цей, щоб віджати у них канал, забрати це все. Наше з вами завдання – зберегти свободу слова, зберегти журналістів. Якщо будуть вбивати журналістів, якщо власників каналів будуть викидати на вулицю, то це означає, що у нас буде спільне "Лебедине озеро" по всіх каналах. І вони цього добиваються. Вони хочуть не "112-й" купити, а всі 112 каналів. Сьогодні допомогу Зубрицькому і підтримка йому – це допомога свободі слова", - зазначив Вадим Рабінович.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що власник "112 Україна" просить політичного притулку в Бельгії.