ua en ru

Рабинович: французький суд заарештував віллу Льовочкіна на три роки

Рабинович: французький суд заарештував віллу Льовочкіна на три роки Фото: Вадим Рабіновича (прес-служба)

Рабинович висловив обурення тим, що за роки незалежності країною безуспішно керують одні й ті ж політики, чиновники та олігархи

Французький суд на три роки заарештував віллу одного з лідерів "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна, розташовану на Лазурному березі. Про це народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабинович заявив в прямому ефірі програми "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

"Льовочкін купив собі за 2 мільярди віллу на Лазурному березі і думав, що він буде там лежати і пузо чесати. Але мені вдалося добитися того, що в нього забирають віллу. Три місяці на мене ці гади шукають компромат, але нічого знайти не можуть. Ці гади захопили країну і контролюють канали. Візьміть будь-якого президента: при Кучмі Льовочкін був помічником, за Ющенка – теж, при Януковичі – главою Адміністрації президента. І зараз він теж залишився при владі. Одні і ті ж особи багато років нами керують", – обурився парламентарій.

При цьому, за його словами, у справі за повернення Україні 40 мільйонів євро – в цю суму оцінюється вілла Льовочкіна – жодна з антикорупційних структур брати участь не захотіла.

"У підсумку наші нардепи написали у французький суд лист, що не може депутат відбирати награбоване, тому що депутат повинен займатися іншим. І що? Днями віллу заарештували на три роки. І цього Льовочкіна ще виселять з цього маєтку – це я обіцяю", – заявив лідер партії "За життя".

Вадим Рабинович висловив обурення тим, що за роки незалежності країною безуспішно керують одні й ті ж політики, чиновники та олігархи.

"Я своїми діями доводжу, що я не такий, як вони. Я не був у політиці, не був пов'язаний з Януковичем. Мені було б соромно після того, як 26 років грабуєш країну, знову йти в політику. А їм не соромно. Це кубло приватизувало половину країни. Я хочу жити в Україні, щоб мої діти і онуки росли в Україні, але сильної, процвітаючої, мирній Україні", – резюмував Вадим Рабинович.

Нагадаємо, раніше лідер партії "За життя" заявив, що допоміг французьким правоохоронцям накласти арешт на вілли Сергія Льовочкіна та його сестри Юлії, які знаходяться на Лазурному березі Франції, в бухті Середземного моря в курортному містечку Сен-Жан-Кап-Ферра. За попередніми підрахунками, загальна вартість нерухомості становить майже 2 млрд грн.

Одразу ж після арешту вілл Рабінович провів прес-конференцію в Києві, де закликав конфіскувати вілли на користь України і почати негайне розслідування цієї резонансної справи. Однак, за словами депутата, ні правової, ні юридичної оцінки цей факт досі не отримав. Більш того, Рабинович повідомляв, що ні правоохоронці, ні представники української влади навіть не поцікавилися у судових органів Франції деталями і перспективами цієї скандальної справи.

Бо пізніше лідеру партії "За життя" довелося продати свою задекларовану землю, щоб внести у французький суд заставу в 400 тис. євро. В іншому випадку арешт з вілли Льовочкіна була б знята.