ua en ru

Рабінович: у цієї влади немає розуміння того, як розвивати сільське господарство

Рабінович: у цієї влади немає розуміння того, як розвивати сільське господарство Фото: Вадим Рабінович (прес-служба нардепа)

Рабінович впевнений, що Україні треба підтримувати власного виробника

У понеділок, 11 лютого, народні депутати України від "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Рабінович і Юрій Бойко перебувають з робочою поїздкою у Харківській області. В рамках візиту політики побували на одному з ринків, де ознайомилися з цінами на основні продукти харчування, повідомляє РБК-Україна з посиланням на NewsOne.

"Ми пройшлися по ринку - гарний такий ринок, чудовий товар продається. Основні виробники - В'єтнам, Китай, навіть трохи Грузії. І тільки "гарбуз" український. На жаль, це останнє, що у нас залишилося з своїх продуктів. В Україні, яка вважається аграрною країною, раніше - житницею Європи, 90% продуктів іноземного виробника. Добре, що приїхали хлопці з Узбекистану і навчили нас булочки пекти, а більше нічого немає - все іноземне. І це сумно!", - заявив Рабінович.

Політик висловив упевненість в тому, що Україні треба підтримувати власного виробника, а не нескінченно завозити банани, перетворюючи країну в "бананову республіку".

"Нашим фермерам необхідно допомагати, а не душити податками. Мізків немає у керівництва України - ось у цьому проблема! Як тільки ці "мізки" поміняємо, так і перестанемо все завозити, а будемо лише вивозити. Все життя Україна годувала багато країн, а сьогодні ми те й робимо, що завозимо банани", - зазначив політик.

Для розвитку українського фермерства, за словами народного депутата, необхідно зробити все, щоб українське сільське господарство отримало можливість кредитування.

"У будь-якої ферми в будь-якій європейській країні є можливість отримати кредит під 1%. А у нас тільки душать, давлять виробників, годуючи Україну бананами. Сьогодні ми купили "гарбуз". Але їсти його не будемо, а перед виборами занесемо владі і покажемо - ми більше не маємо наміру її терпіти!", - пообіцяв Вадим Рабінович.