ua en ru

Р.Кузьмін: Слідство зібрало достатньо доказів щодо причетності Л.Кучми до справи Г.Гонгадзе

Слідство зібрало достатньо доказів щодо причетності екс-Президента Леоніда Кучми до справи вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Про це заявив на прес-конференції перший заступник генерального прокурора України Рінат Кузьмін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ви знаєте, що кримінальна справа стосовно генерала О.Пукача закінчена, вона була виділена з основної справи по факту вбивства Г.Гонгадзе... Є основна справа по факту вбивства. Вона первинна. В ході її розслідування слідчими виявлялися різні злочини і особи, що їх скоїли, зокрема і особи, причетні до цієї справи... В ході розслідування основної справи виявляються всі особи, причетні до неї: виявляються організатори, пособники, співучасники, можливі замовники... Зібрано достатньо даних, про причетність Л.Кучми до скоєння злочину по відношенню до журналістів (Олексія) Подольського та Г.Гонгадзе", - сказав Р.Кузьмін.
Нагадаємо, проти Л.Кучми у понеділок, 21 березня, було порушено кримінальну справу. Л.Кучмі поки що не пред'явлене обвинувачення, проте заборонено виїзд за кордон.