ua en ru

R&I знизило рейтинг зобов'язань України в іноземній валюті до B-

Японське рейтингове агентство Rating and Investment Information, Inc. (R&I) 24 лютого 2014 року знизило рейтинг зобов'язань України в іноземній валюті з B+ до B-.

Японське рейтингове агентство Rating and Investment Information, Inc. (R&I) 24 лютого 2014 року знизило рейтинг зобов'язань України в іноземній валюті з B+ до B-. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Крім того Rating and Investment Information помістило рейтинг на перегляд у бік пониження.

"З політичних і соціальних потрясінь за останні кілька місяців платоспроможність України значно знизилася. Серед іншого погіршилися умови фінансування, центральний банк продовжив проводити інтервенції на валютному ринку у спробі захистити гривню. Як результат, резерви в іноземній валюті швидко зменшилися. Станом на кінець січня 2014 р. обсяг золотовалютних резервів склав 17,8 млрд дол., що на 28% нижче, ніж рік тому.

Дії від проєвропейських лідерів опозиції можуть спровокувати реакцію з боку жителів східної України, сильних проросійських регіонів, які підтримували Президента Віктора Януковича. Не можна виключати, що заворушення можуть продовжуватися протягом тривалого часу", - наголошується в повідомленні.