ua en ru

Qualcomm оштрафований на 800 млн доларів за зловживання монопольним становищем

Qualcomm оштрафований на 800 млн доларів за зловживання монопольним становищем Фото: Qualcomm оштрафований на 800 млн доларів за зловживання монопольним становищем

Компанія вже заявила, що оскаржить це рішення корейського регулятора

Південнокорейського антимонопольне відомство оштрафувало найбільшого виробника чіпів для мобільних телефонів Qualcomm на 854 млн доларів, повідомляє tom's hardware.

Компанія була оштрафована за недобросовісну ділову практику в області патентного ліцензування. Зокрема, корейська регулятор вважає, що виробник зловживає своїм домінуючим становищем на ринку і змушує виробників мобільних телефонів платити за надмірно широкий пакет патентів. Крім того, у провину Qualcomm закидають той факт, що компанія перешкоджала розвитку конкуренції шляхом відмови або обмеження ліцензування своїх стандартних патентів на чіпи одемов для більш вигідною для себе конкуренції з такими чіпмейкерами, як Intel, Samsung Electronics і MediaTek.

Qualcomm вже заявив, що планує оскаржити це рішення корейського регулятора.

Видання також додає, що подібні розслідування щодо компанії проводять регулятори інших країн, у тому числі США і Тайваню.

Нагадаємо, прибуток Qualcomm виросла на 22% в II кварталі.