ua en ru

Тортури в Одеському СІЗО: голові управління кримінальних покарань Мін'юсту повідомили про підозру

Тортури в Одеському СІЗО: голові управління кримінальних покарань Мін'юсту повідомили про підозру Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

За даними вказаного відомства цю посаду зайАнатолій Ковтун

Прокуратура повідомила про підозру в організації катування утримуваних в Одеському СІЗО в. о. начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України. Про це у Facebook повідомив генералньий прокурор України Юрій Луценко.

За даними вказаного відомства зараз цю посаду займає Анатолій Ковтун.

"​У четвер, 14 вересня, слідчі прокуратури Одеської області повідомили про підозру в організації катування утримуваних виконуючому обов’язки начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції", - повідомив Луценко.

Як повідомив Луценко, у вказаному СІЗО підсудний вбив працівницю установи, а керівництво Пенітенціарної служби організувало масове побиття утримуваних.

Крім того, повідомляється, що прем'єр міністр Володимир Гройсман, за поданням генпрокурора, доручив міністру юстиції провести реорганізацію Пенітенціарної служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ході перевірки стану дотримання прав утриманих в Одеському СІЗО було виявлено факти нелюдського поводження з утриманими, у зв'язку з цим прокуратура розпочала розслідування за фактом перевищення службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).