ua en ru

На Донбасі протягом дня зафіксовано 9 випадків порушення перемир'я, - штаб АТО

На Донбасі протягом дня зафіксовано 9 випадків порушення перемир'я, - штаб АТО Фото: ЗСУ (facebook.com/ato.news)

Найбільш напруженою залишається ситуація недалеко Авдіївки

Впродовж п'ятниці, 20 жовтня, обстановка на Донбасі залишалася напруженою, однак контрольованою українською армією. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Наголошується, що з півночі було зафіксовано 9 випадків порушення перемир'я, 6 з яких припадають на Донецький напрямк. Найбільш напруженою залишається ситуація недалеко Авдіївки.

"Тут бойовики тричі обстрілювали наші укріплення з різних видів гранатометів, озброєння БПМ і стрілецької зброї. Там же, близько 16 годин ворог випустив 12 мін калібру 120 міліметрів. Також сьогодні під вогонь стрілецької зброї окупантів потрапили зміцнення сил АТО шахта Бутівка, під Верхньоторецьком і Кам'янкою", - повідомили в штабі АТО.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement ЗВЕДЕННЯ ПРЕС-ЦЕНТРУ ШТАБУ АТО СТАНОМ НА 18.00 20 ЖОВТНЯ 2017 РОКУ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 20 жовтня 2017 р.

Тим часом на Приморському напрямку бойовики двічі обстрілювали з піхотного озброєння опорні пункти ЗСУ неподалік Гнутово.

А на Луганському напрямку бойовики протягом майже 30 хвилин випустили 39 мін калібру 82 міліметри, били з протитанкового гранатомета і озброєння БМП на підступах до Троїцького.

"Під час більшості провокацій українські військові оперативно і жорстко вогнем пригнічували активність ворога. З початку доби втрат серед українських вояків немає", - додали в штабі АТО.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що за останні 3 дні в зоні АТО загинуло двоє українських військових.