ua en ru

Путіна не бентежить нестабільність цін на нафту

Путіна не бентежить нестабільність цін на нафту Фото: Президент РФ Володимр Путін

Президент РФ: Нічого драматичного в цьому немає

Президент Російської Федерації (РФ) Володимир Путін заявив, що коригування цін на енергоресурси були очікуваними і нічого драматичного у цьому немає. Про це Путін заявив під час виступу на пленарному засіданні в рамках урочистого відкриття Східного економічного форуму, передає РБК.

Говорячи про високу волатильність цін на енергоресурси, Путін заявив, що "це процеси, які відбуваються в економіці в цілому, на азіатських ринках".

Путін зазначив, що обговорював це питання "з китайськими друзями" і не бачить в ньому нічого драматичного.

Російський лідер також додав, що біржові коригування були очікувані.

Крім того, за його словами, в числі факторів, що впливають на зміну цін на нафту - вихід на світові ринки нових гравців з великими обсягами, у тому числі очікуваний вихід Ірану.

Більш того, спілкуючись із журналістами, Путін також торкнувся теми України. На його думку, поправки до Конституції України використовуються виключно як привід для загострення боротьби за владу".

Зазначимо, російський рубль продовжує падіння на тлі зниження світових цін на нафту.

У той же час, вартість європейської нафти Brent на світових торгах в даний час складає 50,68 дол. за барель, американської WTI - 46,69 дол.

Як повідомляли раніше в Мінекономрозвитку РФ, при ціні бареля нафти в 40 доларів Росію чекає економічний колапс. За даними Мінфіну РФ, відтік капіталу з Росії досягне 70-80 млрд дол. у 2015 р.