ua en ru

Путін заявив, що РФ в 2018 році скоротить витрати на оборону через економію

Путін заявив, що РФ в 2018 році скоротить витрати на оборону через економію Фото: Володимир Путін (putin.kremlin.ru)

Скорочення витрат не передбачає скорочення планів по переоснащенню армії і флоту

Президент Російської Федерації (РФ) Володимир Путін заявив, що Росія в 2018 році скоротить витрати на оборону через економію. Про це він повідомив на зустрічі з керівником фракції "Єдиної Росії" в Думі Володимиром Васильєвим, повідомляє прес-служба Кремля.

"В цілях економії бюджету в 2018 році будуть скорочені витрати на оборону, але це не передбачає скорочення планів по переоснащенню армії і флоту. Держава буде виконувати оборонне замовлення", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, глава РФ також зазначив, що планується "значна економія бюджету".

"Ми будемо виконувати держоборонзамовлення і будемо робити нову програму. Але у нас за планом деякі є скорочення порівняно з минулим, тому тут потрібно буде дуже уважно подивитися на питання, які завжди виникають у ході підготовки основного фінансового документа країни", - резюмував Путін.

Він додав, що ці питання стосуються не тільки сфер оборони та національної безпеки, але і економіки, соціальної сфери, сфери охорони здоров'я.

Зазначимо, про плани скоротити витрати на оборону Путін раніше заявив в документальному фільмі Олівера Стоуна. За його словами, в найближчі три роки витрати передбачається скоротити до рівня 2,7-2,8% ВВП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що один з радників Дональда Трампа в розпал президентської виборчої кампанії в США протягом декількох місяців обіцяв організувати йому зустріч з Володимиром Путіним.