ua en ru

Путін заявив, що визнання Косово стало причиною сепаратистських рухів у Європі

Путін заявив, що визнання Косово стало причиною сепаратистських рухів у Європі Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Тепер ЄС засуджує прихильників незалежності

Країни Європейського союзу "самі спровокували" зростання сепаратистських настроїв в Європі, коли підтримали відділення Косово. Про це заявив президент Росії Володимир Путін на засіданні міжнародного дискусійного клубу "Валдай", передає адміністрація президента РФ.

"А навіщо ж треба було так бездумно, виходячи з поточної політичної кон'юнктури і бажання догодити - прямо скажу - "старшому братові" з Вашингтона, беззастережно підтримувати відділення Косово, провокуючи подібні процеси в інших регіонах Європи, так і в світі", - зазначив Путін.

За його словами, ситуація з Каталонією показала "одностайне засудження прихильників незалежності Євросоюзом і цілим рядом інших держав".

"Виходить, на думку деяких наших колег, є "правильні" борці за незалежність і свободу - і є "сепаратисти", які не можуть відстоювати свої права, навіть з допомогою демократичних механізмів", - додав Путін.

Нагадаємо, президент Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що жодна країна Європи не визнає незалежність Каталонії від Іспанії.