ua en ru

Путін заявив про необхідність посилення безпеки через "агресивну риторику" НАТО

Путін заявив про необхідність посилення безпеки через "агресивну риторику" НАТО Фото: Володимир Путін

Путін вважає за необхідне створення позаблоковою системи колективної безпеки

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що НАТО "посилює агресивну риторику і активність біля кордонів країни". Зважаючи на це, необхідно прийняти заходи по посиленню безпеки, заявив Путін на засіданні Держдуми РФ, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми не бачимо позитивної реакції. Навпаки, НАТО посилює свою агресивну риторику і свої агресивні дії вже поблизу наших кордонів. У цих умовах ми зобов'язані приділити особливу увагу вирішенню завдань, пов'язаних з підвищенням обороноздатності нашої країни", - сказав Путін.


Крім того, Путін заявив, що РФ відкрита для обговорення нової позаблоковою системи колективної безпеки у світі. Разом з тим, він підкреслив, що "Захід цю ініціативу не сприймає позитивно".

"Необхідно створювати сучасну позаблокову, рівну для всіх держав систему колективної безпеки. Росія відкрита для обговорення цього важливого питання і неодноразово заявляла про свою готовність до діалогу", - сказав він, зазначивши, що основною загрозою безпеці у світі є тероризм, і світовій спільноті необхідно консолідувати зусилля і не допустити помилок минулого, в тому числі роз'єднаності і ідеологічних розбіжностей.

Нагадаємо, раніше США відзначили перевагу армії Росії над НАТО в мобільності.