ua en ru

Путін заявив, що конфлікт з США через Україну може призвести до "глобальної катастрофи"

Путін заявив, що конфлікт з США через Україну може призвести до "глобальної катастрофи" Фото: Володимир Путін

Путін сподівається на співпрацю з США

Президент російської Федерації Володимир Путін заявив, що конфлікт Росії та Америки через Україну може призвести до "глобальної катастрофи". Про це він заявив на форумі "Арктика - територія діалогу" в Архангельську.

"Що стосується України. У тих же Штатах і десь в інших місцях є думка (ми знаємо про це, напевно), що чим гірше відносини між Росією і Україною, тим краще для них. Тому що це послаблює Росію, це не дає ходу інтеграційним процесам, які б посилили Росію. І нехай взагалі Росія длубається в своїх прикордонних справах зі своїми сусідами і не лізе в міжнародні питання - це, мовляв, нам вигідно. Це помилка, це не вигідно нікому. Якщо ми будемо намагатися такими небезпечними засобами як регіональні конфлікти когось стримувати, це може привести до глобальних катастроф, глобальних конфліктів", - заявив Путін.

При цьому Путін сподівається, що США все-таки стануть на шлях співпраці.

"Чим швидше ми всі ці проблеми вирішимо, тим краще", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін назвав антикорупційні мітинги, які пройшли 26 березня в Москві та інших великих містах Росії, інструментом, який політичні сили використовують "для своєї розкрутки".