ua en ru

Путін заявив, що не допустить "кольорових революцій" на території РФ та її союзників

Путін заявив, що не допустить "кольорових революцій" на території РФ та її союзників Фото: президент Російської Федерації Володимир Путін

На думку Путіна, країни ОДКБ повинні зробити усе можливе, щоб не допустити "серйозної дестабілізації"

Влада Росії не допустить "кольорових революцій" ні на своїй території, ні у країнах Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Про це заявив президент Російської Федерації Володимир Путін в інтерв'ю телеканалу "Мир".

Відзначимо, що на даний момент в Організацію Договору про колективну безпеку входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан та Росія. На думку Путіна, країни ОДКБ повинні зробити все можливе, щоб не допустити "серйозної дестабілізації".

"Ми знаємо різні теорії, які здійснюються в різних регіонах світу, призводять до серйозної дестабілізації в цих регіонах. Зрозуміло, нічого такого допустити не повинні і будемо всіляко намагатися відповідним чином поводити себе в Росії і всіляко підтримувати наших партнерів по ОДКБ", - заявив Путін.

Зазначимо, що загроза "кольорових революцій" викликає занепокоєння і у голів інших країн ОДКБ. Так, наприклад, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв назвав "кольорові революції" зовнішнім втручанням, а також заявив, що протидія цій загрозі обговорюється на спільних навчаннях ОДКБ.

Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв зазначив, що зовнішніми силами в країні підтримується "велика шкідлива кампанія" проти вступу Киргизстану в Євразійський економічний союз.

Нагадаємо, раніше Володимир Путін порівняв реакцію членів НАТО на удари США по сирійській авіабазі з поведінкою китайських болванчиків, які не аналізують ситуацію.