ua en ru

Путін заявив, що РФ не буде вимагати від України дострокового погашення кредиту в 3 млрд дол

Путін заявив, що РФ не буде вимагати від України дострокового погашення кредиту в 3 млрд дол
Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія не буде вимагати від України дострокового погашення кредиту в $3 млрд, виданого у 2013 році.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія не буде вимагати від України дострокового погашення кредиту в $3 млрд, виданого у 2013 році. Про це російський лідер повідомив в інтерв'ю німецькому виданню ARD, витяги з якого оприлюднила сьогодні прес-служба Кремля.

"Окрім цього за кредитом, який ми видали, - 3 мільярди доларів, рівно рік тому ми його видали, є умова, що якщо загальний борг України перевищить 60 відсотків ВВП, то ми, Мінфін Росії, маємо право пред'явити вимогу до дострокового погашення. Якщо ми це зробимо, вся фінансова система знову завалиться. Ми вже прийняли рішення: ми цього не будемо робити. Ми не хочемо ускладнювати ситуацію. Ми хочемо, щоб Україна нарешті вставала на ноги", - заявив Путін.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 р. Москва і Київ досягли домовленості про купівлю Росією єврооблігацій України на 15 млрд дол. Операція з придбання першого траншу цінних паперів на 3 млрд дол. завершилася 20 грудня. У лютому Україна повинна була отримати ще 2 млрд дол., однак російські власті ухвалили рішення заморозити транш.