ua en ru

Путін заявив, що готовий до діалогу з Обамою

Президент Росії Володимир Путін заявив, що готовий до діалогу з Президентом США Бараком Обамою.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що готовий до діалогу з Президентом США Бараком Обамою. Таку заяву він зробив в інтерв'ю радіо Europe1 і телеканалу TF1 напередодні візиту у Францію 6 червня.

"Що стосується відносин з Обамою - я не забув це питання, - у мене немає підстав вважати, що він зовсім не хоче спілкуватися з Президентом Росії, але, зрештою, це його вибір. Я завжди готовий до діалогу і думаю, що діалог - це найкращий спосіб навести мости. До сих пір ми з ним спілкувалися, зідзвонювалися, говорили по телефону", - зазначив Путін.

За його словами, проблеми між країнами завжди є, "тим більше між такими великими країнами, як Росія і Сполучені Штати".

"Вони завжди були, але я не думаю, що їх потрібно доводити до якогось крайньої межі. У всякому разі, це не наш вибір. Я готовий до спілкування з усіма своїми партнерами, в тому числі і з Президентом Обамою", - сказав Путін.

На питання, чи немає у Путіна відчуття, що США зараз хочуть оточити Росію, послабити його особисто, і, можливо, ізолювати на міжнародній арені, глава держави відповів: "Але Ви ж самі сказали, що Росія - найбільша країна в світі по території. Оточити її дуже складно. А потім, світ настільки швидко змінюється, що навіть віртуально це зробити практично неможливо".

За словами Путіна, в Москві бачать спроби адміністрації США "натиснути на своїх союзників, використовуючи свої явні лідерські позиції в західному співтоваристві, для того щоб вплинути на політику Росії".

"Політика Росії буде проводитися виключно виходячи з наших національних інтересів. Ми, звичайно, враховуємо думку наших партнерів, але будемо керуватися інтересами російського народу", - підкреслив Путін.