ua en ru

Путін: "Вступ Росії до СОТ розширить торговельне співробітництво з Україною"

Президент Росії Володимир Путін упевнений, що вступ Росії до Світової організації торгівлі (СОТ) дозволить ще глибше зміцнити торговельні зв'язки з Україною. Цю точку зору він озвучив під час зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем у Сочі.

Коментуючи поточний стан торговельних відносин двох країн, Путін зазначив, що Росія є основним ринком збуту для цілої серії української продукції. Зокрема, він особливо виділив у цьому зв'язку високотехнологічний сектори - українське двигунобудування, суднобудування, космічну галузь, авіацію і атомну галузь.

На його думку, приєднання Росії до СОТ, членом якої Україна вже є, а також угода про вільну торгівлю усередині країн СНД дозволять ще більш зміцнити економічні зв'язки двох країн.

"Ми співпрацюємо давно і вельми продуктивно, але нові інструменти дадуть можливість розширити цю взаємодію", - зазначив він.

У свою чергу Янукович погодився, що Росія є для України одним з ключових партнерів.

Нагадаємо, 22 серпня Росія офіційно стала156-ою державою - учасницею СОТ, яка регулює правила міжнародної торгівлі товарами і послугами на принципах лібералізму.