ua en ru

Путін виключив зв'язок між сутичками під Радою і змінами в Конституцію

Путін виключив зв'язок між сутичками під Радою і змінами в Конституцію Фото: Володимир Путін

Путін: поправки до Конституції України повинні обговорюватися з самопроголошеними республіками Донбасу

Зіткнення біля будівлі Верховної ради України (ВРУ) минулого тижня не пов'язані із змінами до Конституції. Таку думку висловив Президент РФ Володимир Путін, перебуваючи на Східному економічному форумі у Владивостоці, передають російські ЗМІ.

"Події ніяк не пов'язані із змінами до Конституції. Тому що все, що там пропонується (у Конституції, - ред.), носить декларативний характер, по суті, структуру влади в Україні не змінює. Це привід для загострення боротьби за владу. Що буде далі, залежить не від нас, а від українського народу", - вважає російський Президент.

Більше того, Путін вважає, що українська влада не виконує мінські угоди і додав, що поправки до Конституції України повинні обговорюватися з самопроголошеними республіками Донбасу.

"Нічого подібного, на жаль, влада в Києві не робить. Ніякого узгодження цих поправок не відбувається", - заявив Президент РФ.

"Якщо ми говоримо про виконання мінських угод, нагадаю: поправки до Конституції мають бути узгоджені з Донбасом - раз, закон про місцеві вибори має бути узгоджений з Донбасом - два, повинен бути прийнятий закон про амністію - три, він не приймається. Повинен бути введений в дію закон про особливий статус цих територій - він прийнятий, але знову відкладено. Всі ці чотири кардинальні умовах політичного врегулювання, на жаль, не виконуються нашими колегами в Києві", - вважає Путін.

Нагадаємо, Путін заявив, що коригування цін на енергоресурси були очікуваними і нічого драматичного у цьому немає.