ua en ru

Путін порівняв одностатеві шлюби з вірою в диявола

Зрівняння прав традиційних та одностатевих шлюбів, що має місце в ряді країн, можна порівняти з вірою в диявола, вважає Президент Росії Володимир Путін. Таку думку глава російської держави озвучив на засіданні клубу "Валдай".

У зв'язку з цим російський лідер згадав колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, проти якого порушено кілька кримінальних справ.

Нагадаємо, велелюбного прем'єра в тому числі звинувачують у зв'язку з неповнолітньою. "Берлусконі судять зараз за те, що він живе з жінками, а був би гомосексуалістом, ніхто пальцем не чіпав", - заявив Путін.

Президент зазначив, що для Росії є природним і правильним відстоювати традиційні християнські та моральні цінності, зазначив Путін. Він закликав поважати не тільки права будь-якої меншини, але і права більшості, які не повинні бути поставлені під сумнів.

Західні країни раніше неодноразово висловлювалися з критикою антигейских законів, що вступили в Росії. Деякі політики навіть висловлювалися за радикальні заходи - такі як бойкот сочинської Олімпіади 2014 р.

Зірки світової сцени також не залишають без своєї підтримки представників російської ЛГБТ-спільноти. Слова розради і захисту під час своїх концертів висловлювали Мадонна і Леді Гага. У грудні їх прикладу послідує сер Елтон Джон, який дасть концерт в московському концертному залі Crocus City Hall.

Водночас, поп-діва Шер відмовилася виступати на відкритті Олімпіади в Сочі в знак протесту проти "антигейского закону".