ua en ru

Путин спрогнозував "велику катастрофу" у разі економічного тиску на Донбас з боку української влади

Президент Росії Володимир Путін вважає, що економічний тиск української влади на Донбас може викликати "велику катастрофу". Про це він заявив в інтерв'ю єгипетській газеті "Аль-Ахрам", передає прес-служба глави держави.

"На жаль, сьогодні ми бачимо, як активно підтримувана ззовні "партія війни" в Києві продовжує спроби зіштовхнути український народ у безодню національної катастрофи. Різко загострилася ситуація на Донбасі. Українські силовики відновили обстріл Донецька, Луганська, інших населених пунктів регіону. Нарощують там свою військову присутність. У країні оголошена нова хвиля масової мобілізації, звучать заклики "взяти реванш" за літні "військові невдачі", примусово "українізувати Донбас", - заявив Путін.

Він зазначив, що найважливішою умовою стабілізації ситуації є негайне припинення вогню. "Спроби Києва чинити економічний тиск на Донбас, блокувати його життєдіяльність лише ускладнюють ситуацію. Це тупиковий шлях, що загрожує великою катастрофою", - зазначив Путін.

Путін також заявив, що українському суспільству необхідно консолідуватися навколо спільних цінностей, а влада "почути свій народ".

"Зараз треба зробити все, щоб сторони конфлікту сіли за стіл переговорів. У зв'язку з цим російська сторона виступає за налагодження стійких прямих контактів Києва з Донецьком і Луганськом, за продовження роботи в рамках контактної групи. Зі своєї сторони мають намір цього активно сприяти", - додав Путін.

Нагадаємо, раніше Президент Росії Володимир Путін заявив, що зустріч в Мінську відбудеться в разі погодження "ряду позицій".