ua en ru

Путін і Сі Цзіньпін домовилися дотримуватися денуклеаризації КНДР

Путін і Сі Цзіньпін домовилися дотримуватися денуклеаризації КНДР Фото: Сі Цзіньпін (із відкритих джерел)

Глави РФ і Китаю домовилися "підтримувати тісний зв'язок і координацію для вирішення" цієї ситуації

Президент Росії Володимир Путін і лідер Китаю Сі Цзіньпін домовилися в ході переговорів на саміті БРІКС дотримуватися мети щодо денуклеаризації Корейського півострова. Про це повідомляє агентство Xinhua.

Зазначено, що до такого висновку глави держав прийшли в зв'язку з черговим ядерним випробуванням КНДР - 3 вересня стало відомо про те, що влада Північної Кореї "успішно" випробували водневу бомбу.

"Глава Китаю Сі Цзіньпін і його російський колега Володимир Путін домовилися відповідним чином обговорити останні ядерні випробування, проведені Корейською Народно-Демократичною Республікою", - йдеться в повідомленні.

Обидва лідери, як уточнило агентство, "погодилися дотримуватися мети по денуклеаризації Корейського півострова". Крім цього, в ході переговорів Путін і Сі Цзіньпін домовилися "підтримувати тісний зв'язок і координацію для вирішення" цієї ситуації.

Нагадаємо, 3 вересня 2017 року Північна Корея оголосила про успішне випробування боєголовки з термоядерним зарядом, яка призначена для оснащення міжконтинентальних балістичних ракет. Таку заяву Пхеньян зробив на наступний день після повідомлення про створення такої боєголовки.