ua en ru

Путін вважає, що ситуація в Україні має хороші шанси на врегулювання

Президент Росії Володимир Путін вважає, що ситуація в Україні має "хороші перспективи врегулювання".

Президент Росії Володимир Путін вважає, що ситуація в Україні має "хороші перспективи врегулювання". Про це Путін заявив журналістам за підсумками саміту G-20 у Брісбені (Австралія).

"Ситуація в цілому, на мій погляд, має хороші перспективи врегулювання, як це не здасться дивним. Але все-таки створені структури з обох сторін, які могли б з більшою відповідальністю вирішувати поставлені перед ними завдання, маючи на увазі, насамперед, інтереси людей, які проживають на всій території України і на південно-сході цієї країни. Це найголовніше. Для Росії важливо одне: щоб інтереси людей, які проживають на всій Україні, в тому числі і на південно-сході, як я вже сказав, були дотримані, щоб вони користувалися рівними правами, цивілізованими правами, щоб їх законні вимоги були реалізовані", - заявив Путін.

За його словами, питання України в офіційних дискусіях на саміті "навіть не згадувався", при цьому всі двосторонні зустрічі були присвячені фактично виключно проблемам України.

"Мені здається, що ми з колегами все-таки змогли один одного краще зрозуміти, зрозуміти мотиви дій Росії. І мені здається, що і до мене донесли свої заклопотаності ті колеги, з якими я зустрічався. Думаю, що це нам допоможе. Наскільки допоможе, як швидко ми зможемо вирішити всі складні проблеми навколо української кризи - поки не можу відповісти. Дуже б хотілося, щоб ми разом, звичайно, з нашими українськими партнерами - без України вирішити українську кризу неможливо - зробили це якнайшвидше. У всякому разі, Росія буде до цього прагнути", - підкреслив Путін.

Нагадаємо, вчора в кулуарах саміту "Великої двадцятки" канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Росії Володимир Путін більше години обговорювали ситуацію на Донбасі.