ua en ru

Путін вважає, що санкції Заходу "завалять" Україну

Путін вважає, що санкції Заходу "завалять" Україну
Президент Росії Володимир Путін заявив, що санкції Євросоюзу і США проти російських банків можуть "завалити" Україну.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що санкції Євросоюзу і США проти російських банків можуть "завалити" Україну. Про це російський лідер повідомив в інтерв'ю німецькому виданню ARD, витяги з якого оприлюднила сьогодні прес-служба Кремля.
"Дивіться, наші російські банки в цілому на даний момент часу прокредитували українську економіку на 25 мільярдів доларів.

Якщо наші партнери в Європі, Штатах хочуть допомогти Україні, то як вони можуть підривати фінансову базу, обмежуючи доступ наших фінансових установ до міжнародних ринків капіталу? Вони хочуть завалити наші банки? Але тоді вони завалять Україну. Вони взагалі думають, що вони роблять, чи ні? Або політика застилає очі? Очі, як відомо, - це частина мозку, винесена на периферію. У них що, щось відключилася в мозку?", - заявив Путін.

Нагадаємо, в кінці липня 2014 р. п'ять російських державних банків ("Россельхозбанк", "Газпромбанк", "Ощадбанк", ВТБ і ВЕБ) потрапили під санкції Євросоюзу, який заборонив громадянам і компаніям ЄС купувати або продавати випущені ними нові акції, облігації або "подібні фінансові інструменти з терміном обігу більше 90 днів.

12 вересня 2014 р. влада Євросоюзу оприлюднили новий пакет санкцій проти Росії. Згідно з новим документом, список обмежень був значно розширений - резидентам ЄС заборонено надавати "Ощадбанку" інвестиційні послуги, крім того, вони не можуть здійснювати операції з новими випусками облігацій та інших цінних паперів, випущених починаючи з 12 вересня 2014 р. з термінами обігу понад 30 днів.